Jitko, máte na sobě krásné šaty, od koho je máte?
Je to můj úlovek z charitativního second handu. Ale je to Rat and Boa, což je dobrá značka. Mám z toho strašnou radost, že se mi je podařilo ulovit.
Hodně otevíráte témata recyklace, nakupování z druhé ruky. Dokážete si představit, že byste to už nedělala?
Myslím si, že nejsem tak extrémní. Jsou momenty, kdy kupuji nové věci. Často jsou to boty, které z druhé ruky moc neseženete v dobrém stavu. Takže asi nejsem zas tak dramatická. Ale když to jde, dělá mi to hroznou radost. Mám to jako soutěž, jestli najdu nějaký hezký kousek. Baví mě i přírodní kosmetika, prací prášky, je to můj koníček.
Hodně jste omezila maso...
Omezila jsem maso, i když třeba dnes jsem ho měla. Ale jinak se mu docela vyhýbám. A také mléčným výrobkům.
Jak to máte s jídlem u dcery nebo u partnera?
Pro partnera nevařím, protože ten se obstará sám v práci, kde je od rána do večera. Dcera chodí do školky, takže tam má normálně maso, a já doma maso nevařím. Většinou doma jíme rostlinně, když partner občas nepřinese maso z práce. Nebo pak v restauracích.
Když máte chuť na steak, tak si ho dáte?
Steak zrovna ne. Miluji spíš smažák, nebo velmi často po dceři "dojíždím". Když to nesní, je hloupost to po ní nesníst a vyhodit to. Bylo by mi líto, že to zvíře kvůli tomu umřelo a nesní se to.
Máte recept na dobré rostlinné jídlo?
Mám výborné houbové rizoto. Kupuji na to speciální rostlinný parmezán. A také polívky jsou výborné. Mám ráda krémy, a jsou jednoduché. Rostlinnou smetanu není těžké sehnat – a tím to vyřešíte raz dva.
Zdroj: iGlanc.cz