Vanilka, čokoláda a pistácie

Takže teď. Na co se můžeme těšit? Jaké jsou trendy pro letošní rok? Na začátek si otevřeně přiznejme, že konzumenti zmrzliny jsou pěkné „konzervy“ a jen neradi a pomalu mění oblíbené chutě. Proto nám stále vládne svatá trojice v podobě vanilkové (třetina všech prodaných zmrzlin), čokoládové a pistáciové.

Zdroj: Youtube

Chilli zmrzlina boduje

Trend posledních let se nemění. Milovníci experimentů rádi zkoušejí kombinaci sladké zmrzliny s pálivou či slanou dochutí. Oblíbený je slaný karamel, slané arašídy, chilli čokoláda, jahoda s chilli či návyková kombinace kokosu, chilli a limety.

Mražené banány nebo rakytník

Dalším trendem budou chuťově divoké zmrzliny s příchutí rebarbory, rakytníku, čerstvého pepře, fermentovaného černého jablka a podobně. Na romantiky naopak čekají vaflové sendviče plněné zmrzlinou. A pro milovníky zdravého mlsání poslouží oblíbený Nice Cream (slovní hříčka s Ice Cream), jehož základem jsou mražené banány. Díky tomu už nepotřebujete smetanu ani cukr. K banánům můžete přidat víceméně cokoli.

Zdroj: časopis Gurmet, Libor Budinský. Publicista Libor Budinský se věnuje světu gastronomie již dvacet let. Je autorem knihy Nejlepší pražské restaurace. Posledních sedm let je redaktorem časopisu Gurmet.

Související články