ZÁJEZDNÍ HOSTINEC U JISKRŮ, Kbelnice 23

Hospoda mezi Pískem a Strakonicemi oslavuje eleganci tradiční kuchyně. Pokrmy, které všichni dobře známe, tu vyhlášený šéfkuchař Martin Jiskra kombinuje s jídly ze svých cest, a z hostince tak dělá místo, které jde s dobou. Možná je i trochu napřed.

HOTEL BONATO, Lázeňská 102, Náchod

Náchod má krásný zámek, náměstí a také restauraci, která je oslavou gastronomie. Najdete ji v lázeňské městské čtvrti Běloves. David a Petra tu se svým parťákem v kuchyni Honzou Vlčkem nadchnou hosty pro Itálii.

PANELKA LULEČ, Luleč 310

Šárka a Ondřej se kdysi potkali u jednoho stánku na Vltavě. Teď spolu mají dvě děti a stánek vlastní. Jmenuje se Panelka Luleč a najdete ji u nádherné prvorepublikové plovárny. Šárka „solí“ na talíř asijské i mexické krásy a večer tu pořádají koncerty nebo divadlo. Tohle místo je sen!

L’FAME, Střítež 1

Bráchové Daniel a Pavel Petrekovi začali v covidové pandemii studovat neapolskou pizzu. Dnes dělají jednu z nejlepších na české scéně. Kde je najdete? Ve Stříteži u Jihlavy obejděte obecní úřad a vzadu ve dvoře uvidíte okénko, kde vám dají pizzu z mouky Caputo, s rajčaty Strianese a mozzarellou Fior di Latte.

EGGO BREAK FEAST BISTRO, Dvořákova 12, Brno

Kluci začali svými snídaněmi zahlcovat Brno už v roce 2018, tehdy ještě ve svém citroënu z roku 1971. Po dvou letech se přesunuli do malého bistra v centru Brna, kde mohli svoji nabídku rozšiřovat o nestandardní brunche a vyprošťováky s menšími obědy nebo příležitostnými večerními akcemi.

Zdroj: časopis Gurmet