Blíží se Vánoce a k tomu patří vaření i pečení. Mohla byste nám poradit jednoduchý, sváteční recept?

Já jsem založená na cukroví, takže asi takové jednoduché Raffaello kokosové kuličky. Použijete obyčejné Salko, strouhaný kokos, promačkat to do kopy a vložit dovnitř mandli. Nechte to zchladit v lednici. To je ta nejjednodušší volba, co existuje. Máte to hotové za 10 minut.

Zdroj: VLM

Co byste poradila lidem, kteří drží štíhlou linii? Je nějaké cukroví, které by si mohli udělat, aniž by měli výčitky svědomí?

Takoví lidi existují? To nevím. Na takovou kuchyni se nespecifikuji, jak si udržet štíhlou linii. Věřím v nějaký balanc. Mile ráda si dám to Salko a čokoládu, když vím, že se to vybalancuje pohybem. Na takové cukroví se zeptejte někoho jiného.

Co je podle vás nejlepší servírovat k vánočnímu stolu?

Jednoznačně je to bramborový salát, na který se sama velmi těším, protože každá rodina ho má jiný. Tento rok budu trávit u přítelových rodičů (Adam Vacula, pozn. red.) na Moravě. Tam bude královnou kuchyně jeho maminka, tak uvidím, jaký bramborový salát připraví ona, protože to je moje srdcovka.

Máte speciální recept na bramborový salát? Přidáváte do něj něco extra jako vaše tajemství?

Asi nic tajemného do něj nedávám. Nedávám do něj třeba mrkev, kterou hodně lidí dává, ale děláme domácí majonézu, kterou na konci ředíme s troškou zakysané smetany, aby se trošku odlehčil.

Co u vás vede víc? Kapr, řízky nebo úplně něco jiného?

Jednoznačně řízky. Zbožňuji je, miluji je a o to víc se těším na tu Moravu. Adam je vegetarián, teda pescetarián, miluje ryby, ale nejí maso, tak jsem zvědavá na ty alternativy.

Zdroj: iGlanc.cz

Související články