Přírodní sladidlo Irbis Čekanka je získané z listů stévie, obohacené o prebiotickou rozpustnou vlákninu z kořene čekanky. Díky tomu je ideální volbou pro ty, kdo hledají zdravější alternativu k cukru. Jedna lžička sladidla osladí stejně jako lžička cukru, ale s menší energetickou hodnotou (29 kJ/7 kcal). Navíc nadchne jeho příjemná sladká chuť a rozpustnost, která umožňuje snadné použití v teplých i studených nápojích. Může být také skvělým doplňkem při dochucování pokrmů, jako jsou jogurty, pudingy, kaše, smoothie a další.

Čekanka a rozpustná vláknina

Vláknina (inulin) z čekanky je klíčovou složkou tohoto sladidla, a to díky své prospěšnosti pro tělo jako prebiotikum. Prebiotikum poskytuje potravu pro tzv. probiotické bakterie, které žijí v našem trávicím systému a podporují jeho správnou funkci. Inulin se ve střevě stává důležitým substrátem pro střevní mikroflóru, která má vliv na celkové zdraví a funkci imunitního systému. Kromě toho pomáhá regulovat střevní činnost při denním příjmu 12 g inulinu.

Sladidlo Irbis Čekanka se vyznačuje vysokým obsahem této probiotické vlákniny, čímž je ideální pro obohacení jídelníčku touto důležitou látkou.

Pojďte si připravit jeden z nejslavnějších nápojů na světě a vyzkoušejte ho v kombinaci s Irbis Čekankou – MOJITO!

Budete potřebovat:

• 1 dl bílého rumu

• 1,5 dl sody

• Hrst máty

• 3 čl Irbis Čekanka

• ½ nakrájené limetky

• Led

Ve větší sklenici rozmačkejte mátu, limetku a sladidlo a přidejte led. Na dno nalijte bílý rum a dolijte sodou. Sklenici ozdobte lístky máty. Večírek může začít!

Sladidla Irbis

Jedná se o řadu moderních sladidel nabízejí řešení všem, kteří hledají cestu k omezení cukru v jídelníčku. Jejich bonusem je, že zásadně nezvyšují energetickou hodnotu oslazených jídel a nápojů. 

Sladidla Irbis jsou totiž vysoce sladivá v malém množství – při nižším energetickém příjmu se tak nemusíte vzdávat uspokojení chuti na sladké.

Kromě Irbis Čekanky můžete sáhnout i po Irbis sladidlech ze stévie, sukralózy nebo aspartamu.

www.irbis.cz