Lívance s malinovo-pistáciovým krémem
Lívance zná asi každý. Jedná se o snídaňovou klasiku, kterou ocení asi každý milovník sladkého. Co takhle tuto klasiku trochu ozvláštnit, a dodat chuti lívanců nový rozměr?
Ingredience:
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžíce cukru (lze použít i zdravější kokosovou variantu)
- 1 lžička prášku do pečiva
- Špetka soli
- 3/4 šálku mléka (při intoleranci lze opět využít nějakou z jeho alternativ)
- 1 velké vejce
- 2 lžíce másla (rozpuštěného)
- 1 balení čerstvých malin (na krém, cca 250 g)
- Maliny sušené mrazem (na ozdobu)
- 1/2 šálku pistáciové pasty
Postup:
- Vezměte všechny suché ingredience a smíchejte je dohromady. Po promíchání v nich vytvořte důlek, do kterého později nalejete rozpuštěné máslo.
- Bokem si smíchejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo a vzniklou směs nalijte do suchých ingrediencí. Celé následně promíchejte do hladkého těsta.
- Těsto nalévejte na pánev a smažte dozlatova z obou stran. Zajímavé zpestření dodá receptu kokosový olej.
- Na závěr připravte krém smícháním nasekaných čerstvých malin a pistáciové pasty. Výsledným malinovo-pistáciovým krém protřete lívance poskládané na sobě. Nejvíce krému nechte na vrchní lívanec. Pro ozdobu zasypte lyofilizovanými malinami.
Avokádový toast s uzeným lososem a pestem
Pro ty, kteří preferují slanou variantu snídaně, je tu vylepšená verze avokádového toastu.
Ingredience:
- Plátky kvalitního chleba (ideálně tmavý, čerstvý)
- 1 avokádo
- Šťáva z poloviny citronu
- Uzený losos
- Bazalkové pesto
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Chléb jemně opečte na pánvi a pokapejte bazalkovým pestem.
- Avokádo rozmačkejte v míse a zalijte citronovou šťávou. Osolte a opepřete podle chuti.
- Vzniklou avokádovou pomazánku natřete na chleba. Natřený avokádový chléb poklaďte plátky uzeného lososa. Pro dochucení můžete navrch ještě pokapat bazalkovým pestem.
A na závěr to nejlepší, dopřejte si trochu luxusu...
Smoothie se šampaňským
Nic nedotvoří zážitek z luxusního domácího brunche jako smoothie se šampaňským. Že jste o tom ještě neslyšeli? Přitom je to tak jednoduché.
Ingredience:
- 1 zmrzlý banán
- 1 šálek jahod
- 1/2 šálku malin
- 1 šálek šampaňského
- 1 lžička medu (dle potřeby)
Postup:
- Zmrazený banán, jahody a maliny vložte do mixéru.
- Do rozmixovaného ovoce přilejte šampaňské. Pro osvěžující konzistenci přidejte do mixéru i kostky ledu. Pokud preferujete sladší variantu nápoje, doslaďte trochou medu.
- Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Nalijte smoothie do elegantních sklenic na šampaňské a ozdobte sklenici kouskem jahody či malin.
Tak co, těšíte se již na příští neděli?