Jde o přírodní koncentrát bez přidaných látek. Vždycky se můžete spolehnout na kvalitní produkt skvělé chuti. V našich receptech se o tom jednoduše přesvědčíte!

Citrusové kuře

Ingredience na 4 porce:

Marináda

  • extra panenský olivový olej
  • limetková šťáva nebo citronová šťáva RAUCH Culinary 3 lžíce
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • chilli koření 1 lžička
  • rozetřený česnek 1 stroužek
  • med 1 lžíce
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Dále potřebujete

  • 750 kg kuřecího stehenního řízku
  • 2 cibule
  • hladkolistá petrželka nebo koriandr

Jak na to:

  • Maso nakrájejte na kostky, přísady na marinádu důkladně promíchejte v misce.
  • Naložte kostky masa do marinády a nechte v ní minimálně hodinu.
  • Když budete mít rozehřátý gril, maso nechte chvíli okapat a pak na střídačku napíchávejte na špejli spolu s cibulí.
  • Z obou stran opečte na grilu, maso by mělo být zlatavé.
  • Podávejte s pečivem nebo salátem, chuť příjemně doplní koriandr i hladkolistá petrželka.

Rychlý limetový cheesecake

Ingredience na cheesecake:

  • Máslové sušenky 400 g
  • Máslo 120 g
  • Smetana ke šlehání 50 ml
  • Lučina 200 g
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr 80 g
  • Limetková šťáva RAUCH Culinary 50 ml

Jak na to:

  • Sušenky rozdrťte nejlépe v mixéru, smíchejte se změklým máslem a vytvořte vláčnou hmotu. Tu pak přeneste do dortové formy o poloměru 18 cm vyložené pečicím paírem, vytvořte dno a vyšší okraje. Dejte chladit do lednice.
  • Vyšlehejte smetanu, lučinu a mascarpone s cukrem, vmíchejte limetovou šťávu.
  • Hmotu rozetřete na sušenkový korpus, uhlaďte a vraťte do lednice minimálně na tři hodiny, raději ale více. Po ztuhnutí můžete podávat ozdobené mátou.

Levandulovo-citronová limonáda

Ingredience na limonádu:

  • 1 litr vody
  • hrst levandulových sušených květů
  • malý hrnek cukru
  • 120 ml citronové šťávy RAUCH Culinary
  • ledové kostky

Jak na to:

  • Levanduli a cukr zalijte vroucí vodou, nechte cukr úplně rozpustit.
  • Nechte louhovat, doporučujeme nejméně hodinu, záleží na požadované intenzitě chuti. Poté sceďte.
  • Po vychladnutí doplňte citronovou šťávu a nechte zakryté v lednici vychladit. Servírujte s kostkami ledu.

Vždycky čerstvá, vždycky kvalitní

Přírodní stoprocentní šťávy z řady RAUCH Culinary najdete v ledničkách šéfkuchařů. Ti moc dobře vědí, že se na kvalitu produktu můžou vždycky spolehnout. Citronovou i limetkovou šťávu doporučujeme používat pro vaření, pečení, míchané nápoje, do džemů či marmelád, pro přípravu přírodních sirupů… Všude bude chutnat skvěle.