Stojí za to si rezervovat víkend v Bratislavě a poznat město z pohledu skutečného požitkáře. Fine diningových restaurací a kvalitních vinoték totiž ve slovenské metropoli v posledních letech přibývá. Třeba podnik Irin na Rudnayově náměstí nabízí sedmichodové zážitkové menu s vinným párováním, při kterém poznáte tradiční slovenské ingredience v nečekaných souvislostech! Například křenová zmrzlina mi doslova vyrazila dech, myšleno v dobrém!
Zážitkem, na který rozhodně nezapomenu, je Wine Safari neboli netradiční putování za lokálním vínem. Spočívá v tom, že vás majitel unikátních vinic s minerálním podložím, které se nacházejí kolem Bratislavy, naloží do svého oldschool džípu, abyste si doslova sáhli na víno, které sám vyrobil, a samozřejmě ho ochutnali.
Když vám po takové ochutnávce vyhládne, určitě se zastavte na husí hody, nejlépe ve vyhlášené bratislavské restauraci Zlata Hus, kam vodí slovenští prezidenti státní návštěvy, aby poznaly poctivost tradiční kuchyně. Poctivá opravdu je, takže si na druhý den naložte dlouhou procházku po místních galeriích umění. Výjimečné je například art centrum Danubiana i menší Nedbalka v centru města.
ZDROJ: časopis Glanc